PRŠUT

ISTARSKI

PRŠUT

ISTARSKI PRŠUT S OZNAKOM IZVORNOSTI
POSEBAN JE KAO I KRAJ IZ KOJEG DOLAZI

Istarski pršut proizveden je od posebno birane sirovine, dobivene od svinja hranjenih domaćom hranom poput kuhanih krumpira, bundeve, stočne repe i djeteline. Elegantan, izdužen oblik istarski pršut ima zbog specifične obrade buta, s kojeg se skida sva masnoća i koža, a ostavlja zdjelična kost. U svježi se but ručno utrljava morska sol, crni papar, svježi češnjak, lovor i ružmarin. Istarski pršut proizvod je bez dodataka umjetnih konzervansa, sušen na zraku najmanje 12 mjeseci. To je delikatan proizvod, u čijoj se feti sljubljuje aromatičnost crvenog mesa i slatka masnoća. Tijekom sušenja cijeli but prekrije plemenita plijesan, što mu daje karakterističan okus i miris. Cijeli postupak proizvodnje pršuta strogo kontrolira ovlaštena institucija, a sve prema proizvođačkoj specifikaciji koja je nastala na temelju duge tradicije, poznate Istranima još od 16. stoljeća.

SASTAV PROIZVODA:
svinjski but s kosti, morska sol, crni papar, lovor, ružmarin, češnjak
100g proizvoda dobiveno je sušenjem 167g svinjskog buta s kosti
Čuvati na temperaturi od 0°C do +12°C

PAKIRANJA:
Istarski pršut o.i. s kosti, istarski pršut o.i. bez kosti, istarski pršut o.i. 1/2 vp,
istarski pršut o.i. 1/4 vp, istarski pršut o.i. narezak, istarski pršut o.i. narezak
100g

PRŠUT DOMAĆI

PISINIUM

Sirovina za Istarski pršut bira se i obrađuje s posebnom pažnjom – s buta se skida koža i masnoća kako bi začini što bolje prodrli u svaki djelić mesa. Svaki se but posebno masira i trlja morskom solju, crnim paprom, svježim češnjakom, lovorom i ružmarinom. Suši se na zraku najmanje 12 mjeseci i posebno voli buru. Tijekom sušenja cijeli but prekrije plemenita plijesan, što mu daje karakterističan miris. Istarski je pršut delikatan, aromatičan i sočan autohtoni proizvod, koji se danas može konzumirati kad god poželite.

SASTAV PROIZVODA:
svinjski but s kosti, kuhinjska sol, šećer, konzervansi: natrijev nitrit i kalijev nitrat, antioksidans: natrijev aksorbat
100g proizvoda dobiveno je sušenjem 167g svinjskog buta s kosti
Čuvati na temperaturi od 0°C do +12°C

PAKIRANJA:
Istarski pršut s kosti premium, istarski pršut bez kosti premium, istarski pršut 1/2 vp premium, istarski pršut 1/4 vp premium, istarski pršut narezak premium, koljenica od pršuta s kosti vp premium, koljenica od pršuta bez kosti vp premium.

PRŠUT

RUŽA

Pršut Ruža poseban je jer osim što se primjenjuju isključivo vrhunske sirovine, proizvodi se aromatičnim biljem, češnjakom, morskom solju i crnim paprom, što je u svijetu prava rijetkost. Proizvod se suši u zračnim komorama, a kada zapuše bura, posebno zaštićeni prozori otvaraju se kako bi svježi suhi zrak osušio svaki komad mesa. Tijekom zrenja proizvod prekrije plemenita plijesan, dajući završnu notu u priči o posebnosti istarskog specijaliteta.

Istarski način proizvodnje – morska sol, crni papar, češnjak i lovor tradicionalni su sastojci pršuta Ruža.

SASTAV PROIZVODA:
svinjski but s kožom, kuhinjska sol, začini, konzervans E250
Čuvati na temperaturi od 0°C do +12°C

PAKIRANJA:
pršut ruža s kosti, pršut ruža bez kosti cijeli vp, pršut ruža bez kosti 1/2 vp, pršut ruža bez kosti 1/4 vp, pršut ruža kockice, pršut ruža narezak.

Recept 

SALATA PISINIUM

(ZA ČETIRI OSOBE)

SASTOJCI:
10 dkg pršuta ruže, 50 dkg šurlica, 10 dkg svježeg sira, 15 dkg cherry rajčica, bosiljak, peršin, češnjak – jedan režanj, sol, papar

PRIPREMA:
Jednostavno, ukusno i efektno. Kako razveseliti drage prijatelje ili goste? “Pršut ruža” narežite na kockice, tjesteninu skuhajte, rashladite, dodajte svježi sir i rajčice narezane na četvrtine te sve lagano promiješajte. Salatu odložite u hladnjak na tridesetak minuta da se okusi spoje pa poslužite rashlađeno uz dodatak svježeg bosiljkai peršina.

KONTAKT

PISINIUM D.O.O.
Stipana Konzula Istrijana 9
52000 Pazin
Croatia

T +385 52 688 130
F +385 52 688 002
E pisinium@pisinium.hr 

Pisinium

U samo jednom zalogaju
okusi i osjeti sve čari Istre!