PRŠUT
ISTARSKI
PRŠUT
ISTARSKI PRŠUT S OZNAKOM IZVORNOSTI
POSEBAN JE KAO I KRAJ IZ KOJEG DOLAZI
Istarski pršut proizveden je od posebno birane sirovine, dobivene od svinja hranjenih domaćom hranom poput kuhanih krumpira, bundeve, stočne repe i djeteline. Elegantan, izdužen oblik istarski pršut ima zbog specifične obrade buta, s kojeg se skida sva masnoća i koža, a ostavlja zdjelična kost. U svježi se but ručno utrljava morska sol, crni papar, svježi češnjak, lovor i ružmarin. Istarski pršut proizvod je bez dodataka umjetnih konzervansa, sušen na zraku najmanje 12 mjeseci. To je delikatan proizvod, u čijoj se feti sljubljuje aromatičnost crvenog mesa i slatka masnoća. Tijekom sušenja cijeli but prekrije plemenita plijesan, što mu daje karakterističan okus i miris. Cijeli postupak proizvodnje pršuta strogo kontrolira ovlaštena institucija, a sve prema proizvođačkoj specifikaciji koja je nastala na temelju duge tradicije, poznate Istranima još od 16. stoljeća.
SASTAV PROIZVODA:
svinjski but s kosti, morska sol, crni papar, lovor, ružmarin, češnjak
100g proizvoda dobiveno je sušenjem 167g svinjskog buta s kosti
Čuvati na temperaturi od 0°C do +12°C
PAKIRANJA:
Istarski pršut o.i. s kosti, istarski pršut o.i. bez kosti, istarski pršut o.i. 1/2 vp,
istarski pršut o.i. 1/4 vp, istarski pršut o.i. narezak, istarski pršut o.i. narezak
100g
PISINIUM DOMAĆI
PRŠUT HRELJAK
Proizvodnja pršuta u dugogodišnjoj je tradiciji obitelji Hreljak. Vjerno prateći recepturu svojih predaka, obitelj Hreljak već 25. Godina spaja tradiciju I modernu tehnologiju. Pršuti koji nose ime obitelji proizvode se od vrhunske sirovine, svinja uzgojenih posebno za proizvodnju pršuta. Koriste se prirodni začini I dugi spori način sušenja I zrenja. Nakon min. 16mjeseci sušenja iz Pisinium manufakture izlazi pršut nevjerojatno aromatičan, sočan i ……poseban.
Poseban zato što:
– Proizveden bez dima
– Začinjen s morskom soli, češnjakom, I lovorom
– Sušen na zraku, min. 16 mjeseci
– Jedinstvena receptura neusporediva s ostalim pršutima proizvedenim u EU
SASTAV PROIZVODA:
Svinjski but s kosti, sol, konzervansi: natrijev nitrit I kalijev nitrat, antioksidans: natrijev askorbat; začini
100g proizvoda dobiveno je sušenjem 167g svinjskog buta s kosti
Čuvati na temperature od 0C do +12C
PAKIRANJA:
Pisinium domaći pršut Hreljak s kosti
Pisinium domaći pršut Hreljak ½ vp I ¼ vp
Pisinium domaći pršut Hreljak narezak kg map
Pisinium domaći pršut Hreljak narezak 500g, 300g I 80g
PRŠUT
RUŽA
Pršut Ruža poseban je jer osim što se primjenjuju isključivo vrhunske sirovine, proizvodi se aromatičnim biljem, češnjakom, morskom solju i crnim paprom, što je u svijetu prava rijetkost. Proizvod se suši u zračnim komorama, a kada zapuše bura, posebno zaštićeni prozori otvaraju se kako bi svježi suhi zrak osušio svaki komad mesa. Tijekom zrenja proizvod prekrije plemenita plijesan, dajući završnu notu u priči o posebnosti istarskog specijaliteta.
Istarski način proizvodnje – morska sol, crni papar, češnjak i lovor tradicionalni su sastojci pršuta Ruža.
SASTAV PROIZVODA:
svinjski but s kožom, kuhinjska sol, začini, konzervans E250
Čuvati na temperaturi od 0°C do +12°C
PAKIRANJA:
pršut ruža s kosti, pršut ruža bez kosti cijeli vp, pršut ruža bez kosti 1/2 vp, pršut ruža bez kosti 1/4 vp, pršut ruža kockice, pršut ruža narezak.
Recept
SALATA PISINIUM
(ZA ČETIRI OSOBE)
SASTOJCI:
10 dkg pršuta ruže, 50 dkg šurlica, 10 dkg svježeg sira, 15 dkg cherry rajčica, bosiljak, peršin, češnjak – jedan režanj, sol, papar
PRIPREMA:
Jednostavno, ukusno i efektno. Kako razveseliti drage prijatelje ili goste? “Pršut ruža” narežite na kockice, tjesteninu skuhajte, rashladite, dodajte svježi sir i rajčice narezane na četvrtine te sve lagano promiješajte. Salatu odložite u hladnjak na tridesetak minuta da se okusi spoje pa poslužite rashlađeno uz dodatak svježeg bosiljkai peršina.