PANCETA
ISTARSKA
PANCETA
Istarska panceta proizvodi se od pomno birane svinjske pancete s visokim udjelom mesa, ručno proizvedena, začinjena prirodnim začinima: morskom solju, crnim paprom, lovorom i češnjakom, suši se na zraku bez dimljenja najmanje dva mjeseca.
SASTAV PROIZVODA:
svinjska slanina s kožom, kuhinjska sol, antioksidans: natrijev askorbat, mješavina začina, konzervans: natrijev nitrit
Čuvati na temperaturi od 0°C do +12°C
PAKIRANJA:
istarska panceta Rinfuzo, istarska panceta 1/2 vp, istarska panceta bez kože 1/2 vp, istarska panceta komadi vp, istarska panceta kockice vp, istarska panceta narezak map, istarska panceta narezak 80g map, istarska panceta narezak 230g map, istarska panceta narezak 500g map.
Recept
RIŽOTO OD RADIĆA S
ISTARSKOM PANCETOM
(ZA ČETIRI OSOBE)
SASTOJCI:
4 kriške istarske pancete, 50g maslaca, 1 luk sitno nasjeckan, 2 češnja češnjaka sitno nasjeckana, 200g riže, 400 ml crnog vina, 175 g narezanog radiča, 600 ml prokuhanoga povrtnog temeljca, 3 žlice naribanoga tvrdog sira
PRIPREMA:
U posudi za pečenje, u prethodno zagrijanoj pećnici, pecite pancetu pet do šest minuta na 200 °C ili dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Stavite sa strane. U posudi otopite polovicu maslaca na laganoj vatri. Dodajte luk i pržite ga dok ne omekša. Dodajte češnjak i rižu pa miješajući pržite kratko vrijeme. Ulijte 200 ml vina i pržite sve dok riža ne upije vino. Dodajte preostalo vino i miješajući pržite sve dok riža i to ne upije. Umiješajte radič i dodajte temlejac. Neka se kuha dok riža ne upije temeljac, dolijevajte temeljac sve dok riža ne postane kremasta i mekana, što traje 20 minuta. Dodajte preostali maslac i tvrdi sir. Pomiješajte. Toplo poslužite na tanjur i na vrh stavite kriške istarske pancete.
DIMLJENA
PANCETA
Dimljena se panceta proizvodi od svinjske potrbušine u koju se utrljava morska sol te stavlja na sušenje uz povremeno dimljenje bukovim drvetom. Dimljena je panceta poslastica koja je ukusna konzumirana na 1000 načina, u sendviču, u tjesteninama, s jajima ili u kombinaciji sa slatkim, poput čokolade ili suhih šljiva.
SASTAV PROIZVODA:
svinjska slanina s kožom, kuhinjska sol, antioksidans: natrijev askorbat, regulator kiselosti: limunska kiselina, konzervans: natrijev nitrit
Čuvati na temperaturi od 0 °C do +12 °C
PAKIRANJA:
dimljena panceta Rinfuzo, dimljena panceta 1/2 vp, dimljena panceta bez kože vp, dimljena panceta komadi vp, dimljena panceta narezak 80g map, dimljena panceta 230g map, dimljena panceta 500g map