PANCETA

ISTARSKA

PANCETA

Istarska panceta proizvodi se od pomno birane svinjske pancete s visokim udjelom mesa, ručno proizvedena, začinjena prirodnim začinima: morskom solju, crnim paprom, lovorom i češnjakom, suši se na zraku bez dimljenja najmanje dva mjeseca.

SASTAV PROIZVODA:
svinjska slanina s kožom, kuhinjska sol, antioksidans: natrijev askorbat, mješavina začina, konzervans: natrijev nitrit
Čuvati na temperaturi od 0°C do +12°C

PAKIRANJA:
istarska panceta Rinfuzo, istarska panceta 1/2 vp, istarska panceta bez kože 1/2 vp, istarska panceta komadi vp, istarska panceta kockice vp, istarska panceta narezak map, istarska panceta narezak 80g map, istarska panceta narezak 230g map, istarska panceta narezak 500g map.

KATALOG U PDF formatu

Recept

RIŽOTO OD RADIĆA S
ISTARSKOM PANCETOM

(ZA ČETIRI OSOBE)

SASTOJCI:
4 kriške istarske pancete, 50g maslaca, 1 luk sitno nasjeckan, 2 češnja češnjaka sitno nasjeckana, 200g riže, 400 ml crnog vina, 175 g narezanog radiča, 600 ml prokuhanoga povrtnog temeljca, 3 žlice naribanoga tvrdog sira

PRIPREMA:
U posudi za pečenje, u prethodno zagrijanoj pećnici, pecite pancetu pet do šest minuta na 200 °C ili dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Stavite sa strane. U posudi otopite polovicu maslaca na laganoj vatri. Dodajte luk i pržite ga dok ne omekša. Dodajte češnjak i rižu pa miješajući pržite kratko vrijeme. Ulijte 200 ml vina i pržite sve dok riža ne upije vino. Dodajte preostalo vino i miješajući pržite sve dok riža i to ne upije. Umiješajte radič i dodajte temlejac. Neka se kuha dok riža ne upije temeljac, dolijevajte temeljac sve dok riža ne postane kremasta i mekana, što traje 20 minuta. Dodajte preostali maslac i tvrdi sir. Pomiješajte. Toplo poslužite na tanjur i na vrh stavite kriške istarske pancete.

DIMLJENA

PANCETA

Dimljena se panceta proizvodi od svinjske potrbušine u koju se utrljava morska sol te stavlja na sušenje uz povremeno dimljenje bukovim drvetom. Dimljena je panceta poslastica koja je ukusna konzumirana na 1000 načina, u sendviču, u tjesteninama, s jajima ili u kombinaciji sa slatkim, poput čokolade ili suhih šljiva.

SASTAV PROIZVODA:
svinjska slanina s kožom, kuhinjska sol, antioksidans: natrijev askorbat, regulator kiselosti: limunska kiselina, konzervans: natrijev nitrit
Čuvati na temperaturi od 0 °C do +12 °C

PAKIRANJA:
dimljena panceta Rinfuzo, dimljena panceta 1/2 vp, dimljena panceta bez kože vp, dimljena panceta komadi vp, dimljena panceta narezak 80g map, dimljena panceta 230g map, dimljena panceta 500g map