ŽLOMPRT

ISTARSKI

ŽLOMPRT

U Istri svaki zaselak ima svoje ime za sušeni svinjski kare – zarebnjak, ombolo, žlomprt i kanica samo su neki od njih. Meso u komadu odvojeno od kostiju natrlja se solju, izmrvljenim paprom i sitno izmrvljenim listovima lovora. Tako pripremljeno meso ostavlja se sušiti od dva tjedna (ako ga želimo termički obraditi) ili do šest tjedana (ako ga želimo narezivati kao hladni narezak). Istarski žlomprt nezaobilazan je dio istarske gastronomije, uz istarski pršut, konzumirao se samo u posebnim prigodama kad je obitelj ugošćivala prijatelje ili goste.

SASTAV PROIZVODA:
svinjska leđa i slabina bez kosti, kuhinjska sol, začini (crni papar, lovor), dekstroza, antioksidansi: natrijev askorbat i limunska kiselina, konzervans: natrijev nitrit
100g proizvoda dobiveno je sušenjem 178g svinjskih leđa i slabine.
Čuvati na temperaturi od 0°C do +12°C

PAKIRANJA:
istarski žlomprt Rinfuzo, istarski žlomprt 1/2 vp, istarski žlomprt komadi vp, istarski žlomprt narezak 80g map, istarski žlomprt narezak 230g map

KATALOG U PDF formatu

DIMLJENI

SUHI JUNEĆI

ŽLOMPRT

Spoj začina i vrhunske sirovine daje savršen proizvod, poseban i jedinstven. Proizveden je od junećeg ramsteka, očišćenog od žilica i masnoće. U meso se utrljava mješavina morske soli i lovora, lagano ga se dimi bukovim drvom, a potom stavlja na sušenje u zračne komore.

SASTAV PROIZVODA:
juneća leđa i slabina bez kosti, kuhinjska sol, začini , dekstroza, antioksidansi: natrijev askorbat i limunska kiselina, konzervans: natrijev nitrit.
100g proizvoda dobiveno je sušenjem 167 g junećih leđa i slabine.
Čuvati na temperaturi od 0 °C do +12 °C

PAKIRANJA:
dimljeni suhi juneći žlomprt 1/2 vp, dimljeni suhi juneći narezak map, dimljeni suhi juneći narezak 100 g map